Huvudvärk

De flesta av oss har någon gång upplevt huvudvärk, oftast i samband med förkylning eller influensa. Under perioder av ökad stress lider många av spänningshuvudvärk. En stor del av Sveriges befolkning lider dessutom av migrän. En mindre vanlig, men ack så plågsam, åkomma är Hortons huvudvärk. På den här sidan kan du läsa mer om olika typer av huvudvärk.

De vanligaste orsakerna till huvudvärk är vätskebrist, stress och helt vanlig trötthet, så se alltid till att dricka ordentligt och sova tillräckligt. Huvudvärk är oftast ofarlig, men kan ibland vara tecken på att något inte står rätt till i din kropp. Vid återkommande och långvarig huvudvärk vill vi därför rekommendera att du uppsöker en vårdcentral.

Spänningshuvudvärk
Som namnet antyder beror denna typ av huvudvärk på spänning – närmare bestämt muskelspänningar. Detta är ofta kopplat till stress. Spänningshuvudvärk är i sig ofta inte farligt, men ett tecken på att du kan behöva göra förändringar i ditt liv. Läs mer om spänningshuvudvärk här.

Migrän
Rapporter tyder på att omkring 15 procent av alla svenska kvinnor lider av migrän. Bland män är det ungefär hälften så vanligt. Migrän är en kronisk typ av huvudvärk som innebär kraftig och pulserande smärta. Läs mer om migrän här.

Hortons huvudvärk
Denna typ av huvudvärk kännetecknas av extremt stor smärta som har sitt epicentrum i ögat. Hortons huvudvärk innebär attacker som kommer periodvis under flera år. Omkring 10 000 svenskar lider av denna plågsamma åkomma. Läs mer om Hortons huvudvärk här.

Du kan lindra din smärta
Oavsett vilken typ av huvudvärk du lider av och hur den yttrar sig för just dig så finns det något att göra. Testa vårt unika pannband med 297 spetspunktsbehandlingspikar.

Beställ ditt Lindra-pannband redan idag.